Bijuterii

De secole, talentul fabricării bijuteriilor a fost deţinut în mod exclusiv în mâinile bijutierului. După schiţe de design, tiparele erau decupate cu multă greutate din ceară, fiecare pe rând. Această metodă tradiţională de lucru îngreuna procesul de livrare a obiectelor, mai ales în cazul în care comanda presupunea articole de acelaşi model, dar de mărimi diferite. Dacă situaţia s-a acceptat în trecut, vremurile s-au schimbat în industria de bijuterii. Dorinţele în continuă dezvoltare ale clienţilor, cererea unei calităţi superioare a obiectelor, scurtarea timpului de livrare, posibilităţile variate de design solicitate precum şi preţuri scăzute, i-au determinat pe cei din industria de bijuterii să caute metode noi de creştere a eficienţei de lucru şi a productivităţii muncii. Utilizarea CADCAM pentru design şi execuţia modelelor de tipar a fost uşor identificată ca fiind instrumentul perfomant pentru atingerea tuturor acestor scopuri, impuse de piaţă.

ArtCAM JewelSmith

Pentru a împlini dorinţele bijutierilor, Delcam a dezvoltat ArtCAM JewelSmith, un program software, creat special pentru a oferi soluţii complete de design şi manufactură nu doar pentru creatorii de tipare, dar şi pentru designerii şi producătorii tuturor tipurilor de bijuterii, indiferent dacă sunt piese unice sau de producţie de masă.

Aşa cum oferă un software de design şi prelucrare, Delcam poate, totodată, oferi şi sistemul complet de design şi prelucrare. În plus, alături de software-ul ArtCAM, acesta include o maşină CNC, instrumentare, materiale, tutoriale de software şi asistenţă tehnică, asigurate de bijutieri cu peste 20 de ani de experienţă în domeniu.

Pentru a afla mai multe despre ArtCAM JewelSmith vizitaţi www.artcamjewelsmith.com

 ArtCAM JewelSmith vă permite să: